Når akutt hjertesvikt inntreffer

29 desember 2016 ble det født en liten Grand Danois gutt som kom til å få navnet Herman.

Fra han ved 8 ukers alder flyttet fra oppdretter var han med den nye eieren sin høyt og lavt. Han ble med på jobb i dyrebutikken, de reiste trikk, båt, buss gikk på valpe kurs, reise på besøk på bondegård og hilste på alle de rare dyrene. De gjorde rett og slett mest mulig for å forme en trygg og sosial liten tass som skulle ende på et sted rundt 70kg.

Sagt og gjort så ble Herman tryggheten selv, barna i nabolaget brukte han som klatrestativ, hunder som ellers viste aggresjon mot andre hunder fikk seg en ny lekekompis og var det grillfest i hagen låg han i en krøll i hagesofaen bare han fikk lov til å være med.

Torsdag 6 januar var dagen da verden stoppet opp for eier Martin. Herman hadde nettopp blitt 5 år. 

Du må komme ned, Herman puster rart, sier kjæresten lettere fortvilet. Martin kommer seg nyvåken ned trappa og inn på kjøkkenet hvor Herman ligg i en haug på gulvet.

 Martin gjenkjenner raskt symptomene da han var igjennom akkurat det samme med sin andre Grand Danois desember for to år siden.

Akutt hjertesvikt. 

Som nyinnflyttet i Gausdal tyr han til internett for å finne nærmeste veterinærkontor. Det første som dukket opp er Gausdal Veterinærkontor. Siden det var utenom åpningstid vart samtalen automatisk satt over til Lillehammer Dyreklinikk.

Time ble satt opp klokken 12 og Martin viste i det han satte seg i bilen at Herman ikke kom til å bli med hjem den dagen.

Men hvorfor velge å skrive om den kanskje tyngste dagen til en dyreeier.

herman, hund, Grand Danois, hjertesvikt

Akkurat av den grunnen, at det noen ganger og for mange er den tyngste beslutningen man står ovenfor.

Samtidig er det en av de viktigste beslutninger man som eier må ta. Det er mange faktorer som veier inn i en slik beslutning, men det viktigste oppi det hele må alltid va velferden til dyret. 

 I dyrevelferdsloven heter det at du som eier står ansvarlig for dit dyr sin velferd og da må man kunne sette sine egne følelser til side for dyret sitt beste opp i det hele. 

Som klinikk skal vi alltid tilby det beste for dyret og noen ganger er det beste for dyret å få slippe den lidelsen det står i.

Så dette er kanskje ikke det man ønsker å tenke på før dagen faktisk er der, men kanskje man som dyreeier bør tenke litt på hvor man skal dra grensa når den dagen kommer slik at man er så forberedt man klarer.

Størst av alt er kjærligheten heter det jo, og kanskje den største kjærligheten du kan vise ditt dyr er å va medveten om når nok er nok.

Hilsen Martin og Herman.


  • flått

    Nyhet! Årlig injeksjon mot flått for hunder

    Vi kan nå tilby en praktisk injeksjon mot flått for hunder som beskytter i ett helt år. Denne injeksjonen kan kombineres med den årlige vaksinen, og gir beskyttelse mot flått og andre hudparasitter. På denne måten slipper du å huske på å gi tablett før flåttsesongen starter. Injeksjonen er like effektiv som tablettene men inneholder … Les mer

  • hund, kongepuddel med dårlig ånde, skog

    Hund med dårlig ånde

    Zelda er en storpuddel på 6 år som kom til oss for å få undersøkt munn og nese. Zelda var frisk og glad, men eiere hennes hadde lagt merke til at hun hadde hatt dårlig ånde en lengre periode. De syntes tennene så fine ut, men begynte likevel å pusse tennene til Zelda. Dessverre ble … Les mer

  • Galleblæretrøbbel, hund, undersøkelse

    Galleblæreproblematikk – Oppdatering

    Husker dere puddelen Link? Han var inne hos oss for en tid tilbake med en galleblære som ikke var helt som den skulle. Han ble satt på medisiner og vi måtte bare vente å se om medisinen ville fungere. Etter noen uker på medisiner og med gjentatte kontroller så vi ingen bedring. Dessverre gikk ikke … Les mer