Hunder kan bli solbrent

Selv om hunder har pels kan de også bli solbrent. Hunder med kort hår eller som har tynn/lite pels er mest utsatt. Det samme gjelder hunder nylig har blitt klipt, hunder med lys pels, samt hunder som har lys rosa hund.

Utsatt områder

Enkelte områder er mer utsatt og eksponert for sola hos hunden. Spesielt utsatt er områdene rundt:

  • rundt nesen/neserygg
  • ører
  • området rundt munnen
  • øyelokk
  • mellom lårene
  • magen

Symptomer på solbrenthet

Symptomene er ofte de samme som hos oss mennesker. Huden vil bli rød kan kan flasse. Ved alvorlige tilfeller kan blemmer oppstå, om disse væsker må du oppsøke en dyrlege som kan behandle hunden.

Å bli solbrent er ikke særlig behagelig og kan skape infeksjoner hos hunden om den begynner å klø og slikke seg på områdene som er såre.

Er hunden din blitt solbrent bør den holdes inne eller oppholde seg i et område med skygge. Du kan smøre områdene med Aloe Vera eller olje som inneholder vitamin E.

Om hunden din indikerer at den har store smerter eller om området som er solbrent forverres ytterligere bør du ta kontakt med dyrlegen.

Slik unngår du at hunden din blir solbrent

På solfylte dager kan du bruke en solkrem/solspray, men denne bør være nøytral og uten skadelige stoffer da hunder har en tendens til å slikke seg. Det finnes både solkremer til barn som kan brukes og solkremer som er beregnet til hunder. Et tredje alternativ er å bruke minkolje som inneholder UV-filter.

Smør hunden 15 min. før den går ut og påfør ytterligere solkrem jevnlig utover dagen. Gjerne med et intervall på 1,5 time. Om din firbeinte venn har badet bør du smøre den igjen når den er ferdig.

Skygge er viktig for hunder

En hund bør alltid har en skyggeplass (med tilgang til friskt vann) som skjermer for sola. Om du du vet du skal ut på tur og hunden vil bli eksponert for mye sol kan du bruke et tynt dekken som puster.

Solbriller til hund anbefales om hunden skal oppholde seg i nærheten av sjø eller snø, da dette kan gi ekstra belastning på øynene. Det er ikke uvanlig at en hund kan bli «snøblind» eller «sveiseblind» om den utsettes for altfor mye UV lys.

Har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.


  • hund, vår, ligger på gress og blomster

    Vårens farer for kjæledyr – Slik beskytter du hunden og katten din

    Når våren endelig melder sin ankomst på Lillehammer, blir både mennesker og dyr mer aktive utendørs. Solfylte dager og spirende natur er fantastisk, men våren bringer også med seg noen utfordringer for kjæledyrene våre. Her er noen viktige ting å være oppmerksom på, slik at du kan beskytte hunden eller katten din mot sesongens farer. … Les mer

  • ultralyd

    Vi har gått til innkjøp av ny ultralydmaskin

    På Lillehammer Dyreklinikk har ny ultralydmaskin og vi er klare til å ta imot pasienter for en enda bedre ultralydundersøkelse.  Forberedelser før ultralyd Mage og tarm er lettere å undersøke når det er mindre innhold i dem, og det er derfor anbefalt at dyret kommer fastende (ca. 4 timer) til timen. Ved undersøkelse av urinblæren … Les mer

  • flått

    Nyhet! Årlig injeksjon mot flått for hunder

    Vi kan nå tilby en praktisk injeksjon mot flått for hunder som beskytter i et helt år. Denne injeksjonen kan kombineres med den årlige vaksinen, og gir beskyttelse mot flått og andre hudparasitter. På denne måten slipper du å huske på å gi tablett før flåttsesongen starter. Injeksjonen er like effektiv som tablettene men inneholder … Les mer