Plages hunden din av insekter?

På sommerhalvåret får vi en del henvendelser fra dyreeiere som uttrykker son frustrasjon over alle insektene som plager dyret. Insekter som f.eks knott, mygg, fluer, humler, veps og bier kan bite fra seg og noen kan gi kraftig reaksjoner. Vi har allerede hatt flere innom denne sesongen som har fått behandling.

Mange hunder blir plaget av insektbitt, men heldigvis er det sjeldent at reaksjonene er alvorlige. Det finnes tilfeller der hunden får en allergisk reaksjon og da er det viktig at du som eier følger med.

Insektbitt

Selve bittet kan gi en brennende smerte, deretter kan det aktuelle området bli rødt og en hevelse kan oppstå. og området rundt bittet kan bli rødt og medføre en hevelse.

Et enkelt bitt vil som regel ikke by på store problemene, dette vil som regel kun skje om dyret blir stikket i munnen eller svelget. Da kan dyret få pustevansker grunnet hevelsen.

Symptomer på insektbitt kan være alt fra hevelses, kløe, pustevansker og slapphet. I de tilfellene hvor hunden er alergisk kan insektbitt medføre allergisk sjokk.

Insektsmiddel som fungerer

Vi selger et reseptfritt insektmiddel som heter Centaura. Dette middelet kan du bruke på både hund, hest og mennesker. Insektmiddelet beskytter mot insekter som fluer, mygg, bitende fluer og flått. Spray på fra en avstand på 10 til 15 cm med en jevn, sveipende bevegelse, og fordel produktet på dyret med hånden. Etter påføring skal pelsen være lett fuktig. For å påføre produktet på dyrets hode, spray litt i hånden og fordel det jevnt.

Det finnes også reseptbelagte midler som fungerer mot plagsomme insekt. For å kunne skrive ut slike resepter krever vi at hunden din har vært innom til kontroll hos oss minst en gang det siste året. Ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss.

Hva kan du som hundeeier gjøre?

I periodene hvor hunden er plaget mye av insekter eller om dyret har lite eller tynn pelse er det lurt å kjøpe et insektmiddel. Skal du ut på tur eller dra til områder med mye insekter kan det være lurt å ta med en tynn dekken som beskytter.

Ellers kan det være lurt å ikke la hunden jakte etter insekter. Pass også på art vannskålen til hunden ikke blir et samlingssted for ubudne gjester. Mat bør også gis via matskål eller hund, ikke la hunden leite etter godbiter i gresset.

Om det er en del veps i luften kan det tyde på at et vepsebol er i nærheten, får du fjernet dette vi disse forflytte seg til et annet område.

Om dyret ditt har allergi mot bitt kan du ta kontakt med oss, vi vet hvilken akuttmedisin som egner seg for ditt dyr.

Anafylaktisk sjokk

Anafylaktisk sjokk kan oppstå om hunden din får mange bitt eller om den rett og slett er sensitiv mot insektbitt. I slike tilfeller er det viktig å kontakte en veterinær.

Jo flere bitt hunden din får jo større er risikoen for at en større reaksjon.

Om hunden din har fått et enkelt vepsestikk kan du prøve å trekke ut selve brodden før du deretter vasker området. Det finnes også midler som hjelper mot svie og kløe.

Jo flere bitt/stikk en hund får jo større er sjansen for at hunden vil reagere kraftig. I de tilfellene almenntilstanden til hunden blir markant dårligere, om pusteproblemer oppstår eller om slimhinnene blir bleke, bør du ta kontakt med en veterinær. Lillehammer

Dyreklinikk holder åpent hele sommeren, har du noen spørsmål eller ønsker du å bestille time er bare å ta kontakt.