Vi hadde Biggie inne til undersøkelse i oktober. Han kastet opp og var ikke i form. Vi undersøkte Biggie og behandlet han for oppkastsykdommen. Det ble også gjort en rutinemessig ultralyd. På ultralydundersøkelsen fant vi, som et bifunn, et unormalt område i Biggies milt. Milten er tegnet rundt med rødt og det unormale området er inne i den gule sirkelen. Området inne i sirkelen er mer svart enn normalt og skiller seg fra vevet i resten av milten. Svulster i milten er ofte ondartet og oppdages ofte sent. I Biggies tilfelle ble svulsten oppdaget tidlig. Ultralyd gir oss utrolig mye diagnostikk og tidlige oppdagelser av sykdom. Dermed kan vi sette i gang tidlig behandling og hjelpe pasientene til et langt og lykkelig liv.

Undersøkelse av milten
Biggie ble satt opp til ny time der vi planla å ta ut prøver av området i milten: Vi begynte med å ta ut blodprøver for å vite at Biggie ikke var syk på noen måte og kunne legges trygt i narkose. Blodprøvene var helt normale. Biggie lå da i full narkose og vi brukte ultralyd som guide for å ta ut prøvene ved hjelp av kanyler. Prøvene ble sendt til spesialist for vurdering. Vi ba om en rask analyse.
Etter noen få dager kom svaret tilbake. Svaret fortalte oss at Biggies milt måtte fjernes for å bli kvitt kreften i milten. Biggie ble satt opp til ny time.
På den nye timen begynte vi med å ta røntgenbilder av lungene for å se om svulsten hadde spredt seg. Vi fant ingen spredning. Fjerning av milten på hund er ikke like alvorlig som på mennesker. Det er dermed veldig liten sjans for at Biggie skal få noen problemer med å leve uten milt. Milten ble fjernet via et lite operasjonssnitt i magen.
Etter operasjonen
Biggie var litt sliten første kvelden etter operasjonen og kviknet deretter til veldig fort. Nå har Biggie det superbra. Kreften er borte, og vi gleder oss veldig over å ha fått hjulpet Biggie til et godt liv.



Spørsmål om kreft?
Har du noen spørsmål rundt kreft hos hund eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt så hjelper vi deg.
Vårens farer for kjæledyr – Slik beskytter du hunden og katten din
Når våren endelig melder sin ankomst på Lillehammer, blir både mennesker og dyr mer aktive utendørs. Solfylte dager og spirende natur er fantastisk, men våren bringer også med seg noen utfordringer for kjæledyrene våre. Her er noen viktige ting å være oppmerksom på, slik at du kan beskytte hunden eller katten din mot sesongens farer. … Les mer
Øyekatarr hos hund: Symptomer, årsaker og behandling
Øyekatarr, eller konjunktivitt, er en vanlig øyeinfeksjon hos en hund. Det kan forårsakes av en rekke faktorer, inkludert allergier, bakterier, virus og fremmedlegemer. Det er viktig å gjenkjenne symptomene og søke veterinærhjelp for å unngå komplikasjoner. Vanlige symptomer De tydeligste tegnene på øyekatarr er rødhet og irritasjon i øynene. Du vil kanskje legge merke til … Les mer
Hva skjer når en kanin skal skal legges i narkose?
En kanin kan ikke kaste opp så dyret trenger ikke å faste før narkose. Tarmsystemet deres har det også best dersom de har tilgang på næring konstant. De skal derfor også fores rett før narkosen og direkte etter at de har våknet og kan spise. Når en kanin ankommer dyreklinikken for narkose Kaniner er byttedyr … Les mer