Hundemassasje

Vi har vel alle på ett eller annet tidspunkt mottatt massasje. Enten om det er fra en profesjonell eller ikke, så føles det godt å få massasje. Det er noe med denne kontakten vi får, og innvirkningen den har på oss både fysisk og psykisk. For dyr fungerer det på akkurat samme måte.

Hundemassasje gir positiv effekt

Vi kjenner alle til de positive effektene av massasje i forhold til stive og såre muskler, men her er noen punkter du kanskje ikke var klar over:

  1. Massasje gjør at kroppen skiller ut et anti-stress hormon. Ved gjentatt berøring og stryking vil kroppen utløse hormonet oxytocin som er et hormon som påvirker ro, konsentrasjon og smertelindring.
  2. Det hjelper på immunforsvaret! Massasje setter i gang lymfesirkulasjonen, som blant annet fjerner avfallsstoffer fra kroppen. Lymfesystemet har ikke en egen pumpe slik som blodet har, og er derfor avhengig av aktivitet for å fungere optimalt. Massasje er den mest effektive måten å sette i gang lymfesirkulasjonen på hvis man ikke kan være i aktivitet.
  3. Massasje kan forbedre prestasjonen til dyret. Man unngår at spenninger setter seg i kroppen, og muskler og sener holdes myke og smidige. På denne måten kan man faktisk forebygge skader også.

Alle kan utføre hundemassasje

Alle kan massere, og selv om vi ikke kan alle grep eller teknikker, så kan berøringen i seg selv påvirke dyret. I tillegg til punktene over så har vi jo alle fordelene med mykgjøring av muskler, redusere smerter og knytte bedre relasjon med dyret.

Massasje av hund

Massasje av dyr som behandlingsform strekker seg langt tilbake, dette ble allerede brukt for ca. 3000 år siden. Når vi masserer en hund bearbeider vi kroppens bløtdeler, det vil si muskler, sener, hud, bindevev og ligamenter.

Behandlingsmetoder

Hos Lillehammer Dyreklinikk og Gausdal Dyreklinikk tilbyr vi flere ulike massasjer som har en helsemessige gevinst for hunder og som ofte er viktig med tanke på rehabilitering etter en skade eller en operasjon:

  • Massasje av muskler og bindevev
  • Mobilisering og stretching
  • Bindevevsmassasje
  • Triggerpunk

Ved å gi hunden massasje vil dette forebygge skader, samt holder muskler myke og smidige. Kroppens avfallstoffer blir raskere skilt ut og hunden kan også få økt yteevne under fysisk aktivitet. Når en hund gjennomgår massasje vil den bli håndtert litt annerledes enn når du koser med den, dette kan bidra til at hunden synes besøk hos veterinæren, kloklipp, tannpuss og pelsstell går lettere.

Når benytter vi massasje av hund som behandling?

  • ved muskulære spenninger
  • ved muskelsmerte
  • dårlig sirkulasjon med påfølgende hevelser
  • oppvarming før stretching
  • for å motvirke stress
  • på arrvev
  • ved stølhet og nedsatt bevegelighet
  • ved leddsmerter
  • om hunden har artrose

Om hunden har en infeksjon, betennelse eller feber skal vi ikke bruke massasje. Heller ikke ved smittsomme sykdommer og hudlidelser skal massasje brukes. Om hunden din venter valper skal man være forsiktig med «dybde massasje», dette kan nemlig framprovosere en uventet abort.

Har dyret ditt sår eller blødninger, akutte muskel- eller skjelettskader, smerter/sykdommer som veterinær ikke har undersøkt eller nedsatt allmenntilstand bør ikke massasje brukes som behandlingsform.

Massasje hos Lillehammer Dyreklinikk

Vi utfører massasje både på katter og hunder, og vi veileder deg gjerne slik at du kan utføre ulike øvelser på dyret ditt hjemme. Har du noen spørsmål rundt massasje av dyr eller ønsker du å bestille time? Ta kontakt med oss så hjelper vi deg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her og følg oss gjerne på sosiale medier Lillehammer Dyreklinikk og Gausdal Dyreklinikk.

Vår flinke medarbeider Ragnhild Myre har mye erfaring innen massasje og hun bistår ofte med behandlinger, enten det er en del av rehabilitering etter operasjoner og/eller skader.


  • Helseskontroll av hund hos Lillehammer Dyreklinikk

    ID-merking av hund

    Det er flere grunner til at vi anbefaler deg å ID-merke hunden din, blant annet som hjelp dersom hunden din forsvinner. Ved hjelp av ID-merking kan vi også kontrollere at hunden faktisk er den hunden eier sier den er. Er ID-merking av hund lovpålagt? Det er ikke påbudt å ID-merke hunden din i Norge så … Les mer

  • Kloklipp av hund

    Kloklipp på hund

    Trenger du hjelp til å klippe utføre kloklipp på hunden din? Vi på Lillehammer Dyreklinikk og Gausdal Dyreklinikk har lang erfaring med kloklipp. Vi hjelper gjerne deg med kloklipp. Enten du trenger en grunnleggende opplæring, om du har en hund som er litt redd og nervøs for kloklipp, eller om du rett og slett ønsker profesjonell hjelp … Les mer

  • Flått hos hunder

    Lopper og flått hos hunder

    Når temperaturen stiger og våren melder sin ankomst vil også risikoen for flåttbitt øke betraktelig. Flåtten sitter nemlig i gress og krattskog, og det er stor sjanse for at den kommer i kontakt med hunden din. Disse små blodsugerne kan være bærere av sykdommer som borreliose og babesiose. Injeksjon som beskytter mot flått i ett … Les mer